Belangrijk: Langdurige cliëntenstop. Klik hier voor meer informatie.

Aanbod

Counseling

Seks is niet in elke levensfase plezierig of probleemloos. Als consulent seksuele gezondheid kan ik je mogelijk helpen om weer plezier te beleven aan seks.

De stap naar een huisarts of een (medisch) seksuoloog is in de praktijk niet altijd direct nodig.

Zo kun je bij mij terecht voor counseling bij:

  • Verschil in verlangen
  • Pijn bij het vrijen
  • Erectieproblemen
  • Seksuele oriëntatie
  • Geen zin in seks
  • Veranderde seksualiteit door ziekte, zwangerschap of beperking

Belangrijk: Heb je naast je seksuele hulpvraag te maken met (ernstige) psychische klachten, dan is er mogelijk meer specialistische hulp nodig van een andere organisatie of professional.

Neem geheel vrijblijvend contact op.

“Heel erg bedankt voor de gesprekken, ik heb het als heel fijn ervaren. Je komt serieus en toch luchtig over, professioneel maar niet afstandelijk. Ik denk dat Edwin en ik wel even vooruit kunnen! Ik zal vast nog vaak aan onze gesprekken terug denken (…)”

- Edwin (29) en Froukje (32)

Anoniem en zonder verwijzing

De eerste stap om je seksuele probleem te bespreken kan best spannend zijn.

In Gezondheidscentrum Samen Beter, waar de consulten plaatsvinden, vind je diverse gezondheidsorganisaties. Niemand kan dus aan je zien met wie je een afspraak hebt.

Je kunt terecht zonder verwijzing van je huisarts of een andere specialist.

Inhoudelijke informatie wordt niet gedeeld met derden of opgenomen in een medisch dossier.

Training

Bureau Intieme Zaken ontwikkelt en verzorgt trainingen op het gebied van seksualiteit en weerbaarheid voor jongeren en professionals in de zorg en het onderwijs. Op een toegankelijke en interactieve manier, en met een dosis humor, mag alles besproken worden. Niets is te gek. De trainingen kunnen worden vormgegeven naar de vraag, de kennis en het niveau van de doelgroep. Heb je bijvoorbeeld interesse in een voorlichting over het bespreekbaar maken van seksualiteit binnen je organisatie, een training over (seksuele) weerbaarheid voor jongeren in het onderwijs of in een training over seksualiteit in de zorg? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

“Ik vond het erg leerzaam, ik zou nu anders handelen als ik het (seksualiteit van ouderen) tegenkwam in de praktijk.

- Leerling, 1e jaars, MBO-V (Training Ouderen en Seksualiteit)

“Docent legt het uit op leerlingniveau en speelt in op de vragen die er zijn. Ik ben tevreden over deze gastlessen.”

- Frank, docent VMBO (Seksuele voorlichting en vorming)

Het ON-gesprek

Een verkennend gesprek over je seksleven vanuit Openheid en Nieuwsgierigheid.

Waarom hebben we het hier nooit eerder over gehad? Deze vraag hoor ik geregeld terug tijdens de counselinggesprekken. Veel stellen geven aan het jammer te vinden dat ze niet eerder met elkaar in gesprek zijn gegaan over diverse thema’s van hun seksleven.

Eerder met elkaar in gesprek over je seksleven kan namelijk een hoop leed besparen. Daarom ben ik dan ook begonnen met het opstarten van, hoe ik het zelf genoemd heb, de ON-gesprekken.

Waarom?

Een open en verkennend gesprek over seks dus, juist aan het begin van de relatie. Waarom? Omdat ik denk dat het kennen en delen van je eigen seksuele wensen, en de nieuwsgierigheid naar de wensen van de ander, aan de basis liggen van een goede en gezonde seksuele relatie. Wanneer je dit gesprek aan het begin van de relatie hebt leer je samen, vanaf de start, hoe je je wensen op elkaar af kunt stemmen. Zo verklein je de kans op onjuiste aannames en onrealistische verwachtingen.

Miscommunicatie, en de focus op de verschillen, kan seks tot een beladen thema maken. Het gesprek loopt langzaam maar zeker steeds verder vast. Wanneer er al geruime tijd een verschil in behoeften is wordt het soms steeds lastiger om ingesleten patronen te doorbreken en de seksuele relatie te herstellen. Openheid aan het begin van de relatie, en samen regelmatig je seksleven positieve aandacht geven, kan een hoop ellende besparen en meer seksueel plezier opleveren.

Wat partners verbindt

Seksuele voorkeuren zijn heel persoonlijk. En iedereen neemt weer andere ervaringen mee vanuit eerdere relaties. Verschillen zullen er dus vast en zeker zijn. Het is de kunst om te kijken waar je elkaar kunt vinden. En om een manier te vinden om de verschillen naast elkaar te laten bestaan. Wanneer je binnen de relatie een veilige en leuke speelplek kunt creëren, dan kun je samen de seksuele avonturen en uitdagingen met meer vertrouwen aan gaan.

Doel van het gesprek

Een ON-gesprek heeft een ander doel en een ander startpunt dan de reguliere counselinggesprekken. Waar tijdens de counselinggesprekken het meedenken en begeleiden van een hulpvraag / probleem centraal staat, ligt in een ON-gesprek de nadruk op de verkenning en afstemming van jullie seksuele relatie.

Voor wie?

Een ON-gesprek heeft als doel om elkaar op seksueel vlak beter te leren kennen. Of je nu pas net in een relatie zit of misschien al wat langer. Het ON-gesprek is voor ieder stel dat vanuit openheid en nieuwsgierigheid samen eens een goed gesprek over seks wil hebben.

Praktisch

  • Het ON-gesprek is een éénmalig gesprek.

  • Wanneer er na afloop van dit gesprek nog de behoefte is om verder door te praten dan is het inplannen van een vervolggesprek uiteraard mogelijk.

  • Duur: 2,5 uur ( 150 min met een korte pauze)

  • Kosten: € 265,-

  • Geef in je aanmelding aan dat je kiest voor het inplannen van een ON-gesprek.

Lijkt het je leuk om samen een ON-gesprek te hebben en elkaar op seksueel vlak beter te leren kennen? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Let’s get it ON 🎶