Image 01 Image 02 Image 03 Image 04

Diensten

Counseling

Seks is niet in elke levensfase plezierig of probleemloos. Als consulent seksuele gezondheid kan ik je helpen om weer plezier te beleven aan seks.

De stap naar een huisarts of seksuoloog blijkt in de praktijk niet altijd nodig.

Je kunt bij mij terecht voor laagdrempelige en kortdurende counseling met betrekking tot vragen rondom bijvoorbeeld verschil in verlangen, pijn bij het vrijen, seksuele oriëntatie, geen zin in seks of een veranderde seksualiteit door ziekte, zwangerschap of beperking.

Deze gesprekken kunnen zowel individueel als met een partner plaatsvinden.

Het doel van counseling is dat jij seksualiteit weer zo kunt ontdekken en vormgeven dat je het weer als een plezier kunt ervaren.

De gesprekken vinden plaats in de regio Den Bosch.

Neem geheel vrijblijvend contact op.

Responsive image

Anoniem en zonder verwijzing

De stap nemen naar een seksuoloog of consulent seksuele gezondheid kan best spannend zijn. Gezondheidscentrum Samen Beter, waar de consulten plaatsvinden, heeft diverse disciplines onder haar dak zoals de huisarts, fysiotherapie en verloskunde. Wanneer u plaats neemt in de wachtkamer kan niemand aan u zien waarom u binnen stapt.

Daarnaast kunt u direct terecht zonder verwijzing van de huisarts of een andere specialist. Inhoudelijke informatie wordt niet gedeeld met derden of opgenomen in een dossier.

Tarieven

Voor een consult is geen verwijzing van de huisarts nodig. Een consult seksuele gezondheid wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Consulten zijn altijd op afspraak. Mogelijkheden zijn er zowel overdag als in de avond. Afspraken kunnen individueel of samen met een partner plaatsvinden.

Via onderstaand e-mailadres kun je je aanmelden voor een kennismakings- of behandelgesprek. Dit kennismakingsgesprek is telefonisch en kosteloos.

Tarieven consult (individueel of als stel): €67,50 voor 45 min.

Wanneer het consult meer dan 24 uur van tevoren geannuleerd wordt dan is dit kosteloos. Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Voorlichting

Bureau Intieme Zaken ontwikkelt en verzorgt trainingen op het gebied van seksualiteit en weerbaarheid voor jongeren en professionals in de zorg en het onderwijs. Op een toegankelijke en interactieve manier, en met een dosis humor, mag alles besproken worden. Niets is te gek. De trainingen kunnen worden vormgegeven naar de vraag, de kennis en het niveau van de doelgroep. Heb je bijvoorbeeld interesse in een voorlichting over het bespreekbaar maken van seksualiteit binnen je organisatie, een training over (seksuele) weerbaarheid voor jongeren in het onderwijs of in een training over seksualiteit in de zorg? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Om de doelstellingen te bereiken werkt Bureau Intieme Zaken vaak samen met professionals uit andere disciplines. Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je zelf interesse in een samenwerking? Stuur me dan een bericht.

Heb je zelf een suggestie voor een training rondom het thema seksualiteit? Bureau Intieme Zaken staat altijd open voor nieuwe, frisse ideeën.

“Ik vond het erg leerzaam, ik zou nu anders handelen als ik het (seksualiteit van ouderen) tegenkwam in de praktijk.”

Leerling, 1e jaars, MBO-V (Training Ouderen en Seksualiteit)

“Docent legt het uit op leerlingniveau en speelt in op de vragen die er zijn. Ik ben tevreden over deze gastlessen.”

Geaccrediteerde scholing

Bureau Intieme Zaken biedt ook geaccrediteerde scholing aan, zoals de scholing Intimiteit en Seksualiteit op leeftijd. Deze 1-daagse scholing is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de V&V. Enkele thema's die aan bod komen zijn de persoonlijke visie van de zorgprofessional, het belang van aandacht voor seksuele gezondheid, diverse ziektebeelden en gespreksvaardigheid.

Deze scholing wordt gegeven in Buren, Gelderland. (€265,- p.p. inclusief lunch)

Inschrijven? Stuur een email naar cornely@bureauintiemezaken.nl of klik hier.

Cornely Nijholt

Sociale media